Οι στόχοι μας είναι:
1. Να δούμε πόσοι ποδηλατάδες είμαστε στην Φιλαδέλφεια.
2. Να κάνουμε μια ποδηλατάδα την εβδομάδα στους δρόμους της πόλης.
3. Να κάνουμε φανερή την ανάγκη να δημιουργηθεί ποδηλατικό δίκτυο στην πόλη, που να καλύπτει τις ανάγκες των ποδηλατών από την μια άκρη έως την άλλη.
4. Να κινούμαστε με την ασφάλεια που επιβάλλεται σε πολιτισμένες πόλεις και χώρες.
5. Να αποφορτιστεί η πόλη από τον μεγάλο κυκλοριακό φόρτο των ΙΧ αυτοκινήτων που την χαρακτηρίζει σήμερα.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Πρόταση για ψήφιση της διαδρομής


Πρόταση (που έγινε στην ανάρτηση 9η Ποδηλατάδα) σχετικά με ψηφοφορία για τις διαδρομές

 Μετά από πρόταση του Κώστα, που ζητά να κάνουμε μια ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κάθε φορά επόμενη διαδρομή, σας εκθέτω (για συζήτηση) τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να υλοποιηθεί.

Πρώτα-πρώτα υπάρχει ανάγκη να ξέρει κάποιος τουλάχιστον την Πέμπτη, ποιά διαδρομή θα γίνει την επόμενη Κυριακή.
Για να δει αν μπορεί να βγάλει την διαδρομή ή
για να δει αν μπορεί να φέρει και το παιδί του.

Η ψηφοφορία αυτή μπορεί να γίνει με 2 τρόπους.
Είτε μέσω του blog:

είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Αν γίνει μέσω του blog, ο καθένας που έχει πρόσβαση στο Internet μπαίνει στην σελίδα και ψηφίζει.
Έτσι όμως δεν μπορεί να ελεγχθεί αν αυτός που ψηφίζει είναι ποδηλάτης/ισσα που έρχεται στις διαδρομές (που έχει το δικαίωμα να εκφέρει γνώμη), ή είναι ένας άνθρωπος που για την πλάκα του μπαίνει από την Καβάλα και επηρεάζει την ψηφοφορία (χωρίς να το δικαιούται).

Αν γίνει μέσω του mail, τότε ψηφίζουν μόνο όσοι ποδηλάτες/ισσες έρχονται στην ποδηλατάδα μας.
Αν το mail του καθενός ποδηλάτη είναι εκ των προτέρων γνωστό στον διαχειριστή της ιστοσελίδας, ο διαχειριστής βλέπει ποιοι δικαιούνται και το προσμετρά στο αποτέλεσμα ή το απορρίπτει αν δεν το δικαιούται.
Αυτό όμως προϋποθέτει, ότι όλοι όσοι παίρνουμε μέρος στην ομάδα θα δώσουμε το mail μας στον διαχειριστή για να κάνει αυτόν τον έλεγχο.

Ήδη ο διαχειριστής του blog  έχει μια λίστα με 21 mails. Είναι όσοι έχουν δώσει το mail τους και είναι αυτοί που ενημερώνω κάθε φορά που έχουμε μια αλλαγή ή ένα νέο για το οποίο πρέπει να ενημερωθούν.
Υπάρχουν παράλληλα και άνθρωποι που δεν έχουν mail.
Θα μου πείτε όλο και κάποιο παιδί τους έχει, οπότε θα μπορούσε να γίνει μέσω του mail κάποιου φίλου ή κάποιου παιδιού τους.

Αν θέλετε μπορούμε να το δοκιμάσουμε δοκιμαστικά για αυτήν την Κυριακή, βάζοντας σαν προτάσεις προς ψήφιση, όσες έχουν ακουστεί μέχρι τώρα, και αν δούμε ότι δουλεύει αυτός ο τρόπος, τότε μπορούμε να το καθιερώσουμε.

Έτσι στέλνω στην λίστα των 21 mails που έχω, αυτό το mail με τις προτάσεις διαδρομών, αν θέλετε ψηφίστε μόνο μία από τις πολλές διαδρομές και εγώ αφού μαζέψω τις προτιμήσεις, σας ανακοινώνω την Πέμπτη ποια διαδρομή πήρε τις περισσότερες ψήφους.
Αν όμως οι ψηφίζοντες είναι 4-5 άτομα, αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικό. Όσοι περισσότεροι μετέχουν, τόσο το καλύτερο.
Οι Διαδρομές είναι (αν δεν έχω ξεχάσει κάποιες):
(1) προς Ανάκτορα Τατοϊου συνολικού μήκους 46 Km
(2) προς Καισαριανή μέσω Πατησίων και Αλεξάνδρας
(3) προς Άλσος Συγγρού (Μαρούσι) συνολικού μήκους 20 Km
(4) προς Goody's Αγ. Στεφάνου (παράπλευρος Εθνικής οδού)
(5) προς Ηλ. Σταθμό Κηφισιάς
(6) προς Άλσος Τρίτση συνολικού μήκους 8 Km
(7) Φιλαδέλφεια (τοπική)


Αν πάλι νομίζετε ότι η ιδέα δεν είναι εφαρμόσιμη και ότι δεν χρειάζεται, ή ότι είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά, τότε παρακαλώ πείτε το για να το συζητήσουμε.

Περιμένω λοιπόν στο mail podhlatada@gmail.com να δω πόσοι θέλουμε να επιλέγουμε διαδρομές με αυτόν τον τρόπο.

Μίλτος Μόσχος

4 σχόλια:

  1. Γεια χαρα.Ειμαι ο Πετρος.θα προτεινα κατι διαφορετικο:Επειδη αν δεν κανω λαθος αυτη την Κυριακη ειναι η παγκοσμια ημερα στην μνημη των τροχαιων ατυχηματων-εγκληματων να κανουμε ενα γκρουπ ,οσοι μαζευτουμε κ να παμε στην πορεια αυτη.Κατα αλλα,ψηφιζω Ανακτορα Τατοιου.Η ‘’πορεια’’ αυτή είναι στις 18/11,στις 15.30,στο Πεδιο του Αρεως.Με φιλικους χαιρετισμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιδιά καλημέρα
    άσχετο με το θέμα της ανάρτησης...

    Στο Πνευματικό Κέντρο που βρίσκεται στην Σαρανταπόρου 9 (μεταξύ Άνω και Κάτω Πατησίων - μετά το Ζαχαροπλαστείο Χαρά της Πατησίων), την Παρασκευή 16-11-2012 και ώρα 4-8 μμ γίνεται ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.

    Το τηλέφωνο τους είναι: 210-2015194 και η ιστοσελίδα τους είναι: www.omilos-eksipiretiton.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσοι από τους ποδηλάτες/ισσες ενδιαφέρονται για εκπτωτική κάρτα σε καταστήματα, μπορούν στην σελίδα www.all-4-u.gr να δουν αν υπάρχουν καταστήματα, που τους ενδιαφέρουν για τις αγορές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχετικά με την ψηφοφορία μέσω του τρόπου που περιγράφεται στην ανάρτηση, για την επιλογή της διαδρομής που θα κάναμε, σας ενημερώνω ότι απέτυχε, αφού ψήφισαν μόνο 6 άτομα.
    Οπότε πάμε γι' άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή