Οι στόχοι μας είναι:
1. Να δούμε πόσοι ποδηλατάδες είμαστε στην Φιλαδέλφεια.
2. Να κάνουμε μια ποδηλατάδα την εβδομάδα στους δρόμους της πόλης.
3. Να κάνουμε φανερή την ανάγκη να δημιουργηθεί ποδηλατικό δίκτυο στην πόλη, που να καλύπτει τις ανάγκες των ποδηλατών από την μια άκρη έως την άλλη.
4. Να κινούμαστε με την ασφάλεια που επιβάλλεται σε πολιτισμένες πόλεις και χώρες.
5. Να αποφορτιστεί η πόλη από τον μεγάλο κυκλοριακό φόρτο των ΙΧ αυτοκινήτων που την χαρακτηρίζει σήμερα.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Σκέψεις για την 9η Ποδηλατάδα

Η Ποδηλατάδα προγραμματίζεται για την Κυριακή 18-11-2012.

Ανασκόπηση και σκέψεις για την συνέχεια:
Όταν ξεκίνησε η ιδέα της Ποδηλατάδας, φανταζόμαστε ότι θα γινόταν μία Ποδηλατάδα/μήνα και ότι αυτή θα γινόταν μέσα στα όρια της πόλης μας.
Οι αποστάσεις μέσα στην πόλη ήταν της τάξης των 4-8 Km και καλύπτονταν χαλαρά μέσα σε 0,5-1 ώρα.
Δηλαδή είναι ποδηλατάδες που άνετα μετέχουν ακόμα και άτομα που ανέβηκαν χθές σε ποδήλατο, ή και μικρά παιδιά.
Το πράγμα όμως εξελίχθηκε σε πιο προχωρημένα πράγματα.

Κατ' αρχάς κάποια άτομα συγκεντρώνονται για ποδηλατάδα και τις Τετάρτες στις 7 το βράδυ. Λίγοι αλλά μαζεύονται.
Οι περισσότεροι όπως είναι φυσικό μαζεύονται τις Κυριακές.

Κατά δεύτερον, οι διαδρομές άρχισαν να γίνονται πιο μακρινές.
Πήγαμε Ολ. Στάδιο (15 Km), πήγαμε Ολ. Χωριό (30 Km) και τώρα συζητιούνται και πιο μακρινές διαδρομές και δεν ξέρω τι θα προταθεί στο μέλλον.

Διατυπώθηκε η άποψη, ότι σε τόσο μακρινές διαδρομές τα μικρά παιδιά, αλλά και κάποιοι ποδηλάτες/ισσες δεν αντέχουν να πάρουν μέρος. Φυσικό είναι, αφού δεν έχουμε όλοι μας την ίδια αντοχή και πείρα (είμαι και εγώ ένας από αυτούς). Υπάρχει ως εκ τούτου το ενδεχόμενο, κάποιοι που δεν αντέχουν τις μεγάλες διαδρομές, να ξεκόψουν και να πάψουν να έρχονται.
Αυτό δεν είναι ούτε σωστό, ούτε επιθυμητό, από την στιγμή που δεν πάμε για αγώνες, αλλά για την διασκέδαση μας, το μεράκι μας, και την γυμναστική μας.

Παράλληλα, υπάρχουν άλλες απόψεις που λένε, ότι το να κάνουμε βόλτα μέσα στην πόλη, ίσως εξελιχθεί σε ανιαρό και ίσως και πάλι έχουμε αποχές.

Έτσι φτάνουμε στο σημείο να πρέπει να ικανοποιήσουμε και τις δύο αυτές απόψεις.
Εγώ είμαι ένας απλός διαχειριστής της σελίδας.
Δεν θέλω ούτε να κατευθύνω, ούτε να αποφασίζω για όλους.
Ευτυχώς η ομάδα αρχίζει να αποκτά δική της δυναμική, χωρίς απαραίτητα κάποιος να καθοδηγεί. Μάλλον ήθελε ένα σπρώξιμο για να ξεκινήσει και μετά θα αυτοσυντηρείται.
Όσοι και να μαζευτούν και όσοι και να λείπουν κάποια φορά, δεν θα επηρεάσει την διεξαγωγή της ποδηλατάδας.
Απλά θα ήθελα να ανεβάζω όλες τις απόψεις και να γνωστοποιώ σε όλους την ποδηλατική κίνηση μας. Ήδη αυτή τη στιγμή την σελίδα την διαχειρίζονται 3 διαχειριστές και το facebook αν θυμάμαι καλά 2 διαχειριστές.

Έχουμε πει ότι κάθε ποδηλάτης/ισσα, που έχει να προτείνει μια διαδρομή, αναλαμβάνει και να την οδηγήσει. Απλά φροντίστε να κάνετε γνωστή την πρόταση σας στους υπόλοιπους (είτε προφορικά είτε μέσω της σελίδας), ώστε να ξέρουμε από την προηγούμενη Κυριακή, τι διαδρομή θα κάνουμε για την επόμενη.
Τώρα αν ο εκάστοτε οδηγός κάνει και κάποια λάθη στην επιλογή της διαδρομής, ή προτείνει διαδρομές που τελικά αποδεικνύονται λίγο κουραστικές ή λίγο δύσκολες ή λίγο επικίνδυνες, όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να δείχνουμε κατανόηση και να τον αφήνουμε να κάνει την δουλειά του.
Δεν είναι εύκολο πάντα ο οδηγός να ικανοποήσει 25 ποδηλάτες που έρχονται από πίσω του.
Για παράδειγμα, επειδή είμαι ένας από αυτούς που πρότειναν την σημερινή διαδρομή προς το Ολ. Χωριό, είδα εκ των υστέρων, ότι ακόμη και αυτή η μικρή διαδρομή που κάναμε επί της Λ. Κύμης (λίγο πριν το Ολ. Χωριό), ήταν τελικά πολύ επικίνδυνη λόγω των μεγάλων ταχυτήτων που αναπτύσσονται από τα ΙΧ σε αυτήν.

Επειδή είμαι ένας από αυτούς που έριξαν την ιδέα των τακτικών ποδηλατάδων, θα ήθελα αυτή η ποδηλατική κίνηση να δυναμώνει συνεχώς σε άτομα και όχι να αδυνατίζει.
Έτσι κάνω την εξής σκέψη (την οποία παρακαλώ να την σχολιάσετε), ώστε να καταλήξουμε σε μια άποψη που να είναι δίκαιη για όλους και παράλληλα να ικανοποιεί τις ατομικές ανάγκες όλων, αν αυτό είναι δυνατόν (που πιστεύω ότι είναι, αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση).

Αν τελικά επικρατήσει η συνήθεια να κάνουμε ποδηλατάδες και τις Τετάρτες και τις Κυριακές, και επειδή από ότι έχω καταλάβει, τις Τετάρτες η διαδρομή θα γίνεται μέσα στην πόλη, οι αδύνατοι ποδηλάτες μπορούν άνετα να συμμετέχουν σε αυτές και οι κάπως πιο δυνατοί για μεγαλύτερες αποστάσεις να μετέχουν στις ποδηλατάδες τις Κυριακές. Φυσικά έχω καταλάβει ότι κάποιοι μετέχουν και στις μεν και στις δε. Κανέναν πρόβλημα.

Επίσης αναφέρθηκε η άποψη ότι αν πρόκειται να πηγαίνουμε διαδρομές που είναι 30-40 Km, τότε θα χρειαζόμαστε 3-4 ώρες στο πήγαινε-έλα. Ανξεκινάμε στις 11, τότε θα επιστρέφουμε στην Φιλαδέλφεια κατά τις 2-3 το μεσημέρι. Αν υπολογίσουμε ότι στις μακρινές διαδρομές θα χρειαστείς και 1 ώρα να ξεκουραστείς και να φας, τότε η επιστροφή θα γίνεται στις 3-4 το απόγευμα. Είναι και αυτό ένα πρόβλημα.
Άρα μήπως τις Κυριακές να ξεκινάμε στις 10?
Μήπως να αλλάξουμε την ώρα εκκίνησης για τις Κυριακές?

Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξουμε όλοι μας,  και ειδικά όσοι μετέχουν σε μακρινές διαδρομές, είναι να έχουμε μαζί μας μια εφεδρική σαμπρέλα για την ρόδα ή ακόμα καλύτερα και ένα κιτ με μπαλώματα και κόλλα. Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό. Σκεφτείτε να μας σκάσει η ρόδα 20 Km μακριά από το σπίτι μας και να γυρίσουμε πίσω με τα πόδια. Θα αρχίζει η επόμενη ποδηλατάδα και εμείς ακόμα θα γυρνάμε.

Είναι επίσης σημαντικό να έχουμε μαζί μας κάτι γλυκαντικό (παστέλι-μπάρα δημητριακών). Σου δίνει θερμίδες απαραίτητες για να γυρίσεις, αφού το ποδήλατο καίει αρκετές από αυτές.



Οι μέχρι τώρα προτάσεις διαδρομών που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι:

προς Ανάκτορα Τατοϊου συνολικού μήκους 46 Km
προς Καισαριανή μέσω Πατησίων και Αλεξάνδρας
προς Άλσος Συγγρού (Μαρούσι) συνολικού μήκους 20 Km
προς Goody's Αγ. Στεφάνου
προς Ηλ. Σταθμό Κηφισιάς

Αν υπάρχει καί κάποια άλλη που έχω ξεχάσει, παρακαλώ ενημερώστε με.
Αν δεν μπορείτε να αφήσετε σχόλιο στην ιστοσελίδα, στείλτε το με mail και θα το ανεβάσω εγώ.

Μίλτος Μόσχος

21 σχόλια:

  1. Αν και πολύ πρόωρο θα ήθελα να επισημάνω πως το ερχόμενο ΣΚ με τα πρώτα στοιχεία που έχω προβλέπεται αρκετά βροχερό, βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμα για τόσο τοπική πρόγνωση απλά το αναφέρω. Σίγουρα κατά την διάρκεια της νέας εβδομάδος θα έχω ακριβέστερες πληροφορίες για τον καιρό της Κυριακής 18/12/2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο πιο νωρίς μπορείς να έχεις πρόβλεψη Γιάννη για τον καιρό, τόσο καλύτερα. Γύρω στην Πέμπτη αν έχεις κάτι οριστικό, στείλτο.

      Διαγραφή
  2. Όσον αφορά τις σκέψεις του Μίλτου για τις διαδρομές θα ήθελα να προσθέσω πως όντως άρχησαν οι αποχωρήσεις λόγω των μακρινών διαδρομών (σήμερα δεν είδαμε τα μικρά παιδιά με τους γονείς τους). Η ιδέα να ακολουθούν την Τετάρτη όσοι δεν μπορούν τις μακρινές διαδρομές σκοντάπτει πως δεν είναι για όλους αργία η Τετάρτη και ιδίως για τους μικρούς μας φίλους που έχουν βαρύ σχολικό πρόγραμμα άρα δεν καλίπτει η Τετάρτη.
    Μιά άλλη πρόταση θα ήταν οι εναλλακτικές διαδρομές και όχι καθε φορά και μακρύτερα όσο για την ώρα αν και εγώ πρότεινα να επανέλθουμε στις 10πμ επιδή μαρέσει σα ισορροπώ τα πράγματα θα πρότεινα το 10:30πμ για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των φίλων μας και να είναι μόνιμο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, σ' αυτό με τα μικρά παιδιά αλλά και με τους μεγάλους ισχύει για τις Τετάρτες. Κάποιοι δουλεύουν και τα παιδιά πάνε σχολείο.

      Άλλο ένα πρόβλημα, που δεν ξέρω πώς λύνεται.

      Διαγραφή
  3. Επίσης θα ήταν παράλειψη μας εάν δεν ευχαριστούσαμε και δημοσίως τους 2 συνποδηλάτες από την ομάδα του Μενιδίου για την προσφορά τους στην σημερινή ποδηλατάδα με την εμπειρία τους και την καθοδήγηση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας.
    Είμαι κι εγώ στην ομάδα σας και ήρθα γιατί διάβασα
    στους στόχους που γράφετε παραπάνω Νο 2.Να κάνουμε μια ποδηλατάδα την εβδομάδα στους δρόμους της πόλης...
    Και πραγματικά μου άρεσε και ξαναήρθα...Στην σημερινή απεχώρησα.Η διαδρομή ήταν μεγάλη για μένα.Το αρχικό κάλεσμα δεν έγραφε προυποθέσεις(αντοχής) για την συμμετοχή!Διαφορετικά θα είχα λάβει μέρος και στο Freeday!Φυσικά η πλειοψηφία αποφασίζει, απλά άλλα ελέχθησαν αρχικά και γι αυτό ήρθαν και οικογένειες με τα παιδιά τους ακόμα και μικρά με καθισματάκι πίσω απ το ποδήλατο.Σήμερα δεν το είδα αυτό!Η βόλτα έγινε πιο (επαγγελματική).Από χαρούμενη κυρακάτικη βόλτα έγινε αθλητική Κυριακή.Και για κάποιους λίγους ίσως απαγορευτική.Σέβομαι τη γνώμη της πλειοψηφίας αλλά λυπάμαι δεν μπορώ να την ακολουθήσω.Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχεις δίκιο Μαρία.

      Είναι τελικά πολύ δύσκολο να ξεκινήσει μια προσπάθεια που εμπλέκονται τόσο διαφορετικοί άνθρωποι - και όχι μόνο στην ποδηλατάδα - αλλά και σε κάθε άλλη πρωτοβουλία.

      Παρουσιάζονται συνεχώς αλλαγές και ανάγκες που στην αρχή δεν τις σκέφτεται κάποιος, αλλά έρχεται καιρός που εμφανίζονται μπροστά σου.

      Πάντως πιστεύω ότι αξίζει να συνεχιστεί η προσπάθεια.
      Σ' ευχαριστούμε και εμείς για την μέχρι τώρα συμμετοχή σου.

      Διαγραφή
  5. Και συνεχίζω την αρχική μου σκέψη.

    Αφού και οι Τετάρτες είναι απαγορευτικές για τα παιδιά (είναι μαθητές) αλλά και για τους μεγάλους που δουλεύουν εκείνες τις μέρες...

    ...Μήπως είναι καλύτερα κάθε Κυριακή να φτιάχνονται 2 ομάδες, που η μία να κινείται μέσα στην πόλη και μία άλλη να κάνει τις μεγαλύτερες διαδρομές?

    Έτσι νομίζω, ότι και οι δύο ομάδες (που έχουν διαφορετικές ανάγκες και δυνάμεις), θα μείνουν ικανοποιημένες.

    Έτσι και αλλιώς τώρα τι συμβαίνει?
    Αποχωρούν από την Κυριακάτικη διαδρομή όσοι δεν μπορούν να πάνε μακριά.
    Αντί λοιπόν να αποχωρούν εξ ανάγκης (ή να αποκλείονται αν θέλετε) αυτοί οι άνθρωποι, γιατί να μη κάνουν μια ομάδα που θα πηγαίνει μέσα στην πόλη?

    Δεν βλέπω άλλη λύση.
    Εσείς τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα!
    Καλη εβδομαδα!
    Γεια σου Μιλτο, Γεια σου Μιμη, Γεια σου Μαρια, Γεια σας ποδηλατες!
    Θα ηθελα και εγω να εκφρασω τις σκεψεις μου και τις αποψεις μου...
    Συμμετειχα και εγω στην χτεσινη ποδηλαταδα (7η) στο Ολυμπιακο χωριο. Ηταν η μεγαλυτερη διαδρομη που εχω κανει με ποδηλατο. Μπορω να πω πως την ευχαριστηθηκα αρκετα, ιδιως την... επιστροφη που ηταν κατηφορικη!! :)
    Θα ηθελα να σημειωσουμε το σημειο αυτο, διοτι νομιζω οτι μια διαδρομη κρινεται το ποσο ευχαριστη και ευκολη/ασφαλης ειναι σε συνδιασμο με τον προορισμο της, παρα το ποσο μακρυα σε αποσταση ειναι... Νομιζω οτι τα χλμ σε ευθεια, καλυπτονται πολυ ή αρκετα ευκολα.
    Τι θελω να πω: Η διαδρομη σιγουρα ηταν η μεγαλυτερη και η τολμηροτερη μεχρι στιγμης, αλλα το 50% ηταν ανηφορικο ή σχετικα ανηφορικο, με αποτελεσμα να υπαρξει φυσικη κοπωση κατα την ανοδο στο Ολυμπιακο Χωριο. (Το οποιο παρεπιπτοντως, δεν ειδαμε-γυρισαμε...:)) Η δε επιστροφη, ηταν απολαυση!
    Προσοχη! Δεν θα ηθελα να παραξηγηθω, ασκοντας κριτικη στον οδηγο ή στα ατομα που σκεφτηκαν την διαδρομη, αλλα για να το συνδεσω με τα προηγουμενα, ειμαι της αποψης οτι η διαδρομες θα πρεπει να ειναι οσο το δυνατον "επιπεδες" ωστε να καλυπτονται τα χλμ. ευχαριστα, με ασφαλεια χωρις μεγαλη κοπωση, που μπορει να οδηγησει, σε αποχωρησεις!
    Δεν νομιζω οτι θα θελαμε η Ποδηλατική Ομάδα Φιλαδέλφειας να γινει κλειστο κλαμπ με "επαγγελματιες" ποδηλατες...! Ετσι, θα ατονισει και συρρικνωθει.
    Αντιθετα, νομιζω οτι θα πρεπει να μεινει ανοιχτη ωστε να προσελκυει οσο το δυνατον περισσοτερους ποδηλατες!
    Επισης, δεν ειναι αυτονοητο ή ζητουμενο να πηγαινουμε καθε φορα πιο μακρυα ή πιο δυσκολα... Απο την αλλη μερια βεβαια, δεν ειναι δυνατον καθε κυριακη να κανουμε τον "γυρο" της Πλατειας Πατριαρχου και να ανεβοκατεβαινουμε την Δεκελειας...:)
    Νομιζω, οτι δεν θα πειραζε να παμε ξανα σε καποιο μερος ξανα, απο διαφορετικη διαδρομη. (πχ. ΟΑΚΑ-Παρκο Τριτση, κλπ.)
    Συνεχίζοντας, αγαπητε Μιλτο, δεν συμφωνω να με την προταση σου, να χωριστει η ομαδα σε 2, Τεταρης-Κυριακης... Νομιζω, οτι κατι τετοιο δεν ειναι το ζητουμενο! Εγω προσωπικα, δεν μπορω να συμμετεχω την Τεταρτη γενικα. Επισης, σιγουρα δεν προσφερεται για μαθητες, για ευνοητους λογους. (φροντιστηρια - βραδυ).
    Σιγουρα λοιπον, η βολτα της Κυριακης θα πρεπει να μεινει η κυρια προτεραιοτητα της Ομαδας, με την βολτα της Τεταρτης να παραμενει συμπληρωματικη για οσους θελουν και μπορουν... Μην ξεχναμε οτι εχουμε μπροστα μας χειμωνα, οπου οι καιρικες συνθηκες σιγουρα δεν (θα) ευννοουν στις περισσοτερες περιπτωσεις. Αντιθετα, την ανοιξη-καλοκαιρι, μια απογευματινη/νυχτερινη βολτα θα ειναι ιδανικη!
    Αυτα τα ολιγα... προς το παρρον! :)
    Να ειμαστε ολοι καλα, και καλες (μας) βολτες!!!
    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα σε αυτό που αναφέρεις σαν πρόταση μου για 2 διαφορετικές ομάδες, η μία την Τετάρτη για κοντινές διαδρομές και η άλλη για Κυριακή για μακρύτερες, ήταν η αρχική μου σκέψη, στην προσπάθεια μου να δώσω λύση σε δύο διαφορετικές ανάγκες.

      Μετά ακολούθησε το σχόλιο του Lion 54 όπου επισημαίνει ότι τις Τετάρτες οι μικροί ποδηλάτες δεν μπορούν να πάρουν μέρος λόγω σχολείου, και πολλοί μεγάλοι, απλά τρέχουν για το μεροκάματο.

      Αμέσως μετά στο επόμενο σχόλιο, διόρθωσα την σκέψη μου και την προσάρμοσα ώστε ναι μεν να μαζευόμαστε όλοι την Κυριακή, αλλά μετά να χωριζόμαστε στα δύο.

      Δεν ξέρω αν το είδες και αυτό το σχόλιο.

      Λες να πάμε ξανά στα ίδια μέρη όπως Ολ. Στάδιο ή Πάρκο Τρίτση.
      Σίγουρα θα ξαναπάμε στα ίδια και στα ίδια (εξ άλλου πόσες διαδρομές νομίζεις ότι έχουμε να επιλέξουμε?).

      Πες ότι μαζευόμαστε μια Κυριακή 20 ποδηλάτες.
      Και ας πούμε, ότι λέει κάποιος, "δεν πάμε Ολ. Στάδιο"?

      Οι 10 ποδηλάτες λένε ναι.
      Οι άλλοι 10 λένε, "δεν μπορούμε τόσο μακριά".

      Και οι μεν και οι δε έχουντους λόγους τους και τους καταλαβαίνουμε όλοι μας.

      Εσύ Κώστα πώς θα έλυνες αυτό πρόβλημα?
      Τι θα έκανες?

      Διαγραφή
    2. Φοβάμαι Κώστα ότι διαδρομές επίπεδες δεν θα βρούμε ποτέ.
      Αν πας προς τα Βόρεια προάστια θα είναι ανηφόρα στο "πήγαινε".

      Αν πας προς τα Νότια (Αθήνα) θα είναι ανηφόρα στο "έλα".

      Η μόνη επίπεδη διαδρομή που έχουμε ανακαλύψει είναι μόνο το Πάρκο Τρίτση (προς τα δυτικά).

      Όσο για το ότι δεν γυρίσαμε το Ολ. Χωριό, έχεις δίκιο.
      Την επόμενη φορά μη περιμένεις να το πουν άλλοι.
      Πες την ιδέα σου και όσοι είναι ξεκούραστοι θα έρθουν.
      Οι άλλοι απλά θα σε περιμένουν να γυρίσεις.

      Που να δεις το Τατόι πόσες βόλτες έχεις να κάνεις μέσα του.
      Τεράστιες αλάνες και δρόμοι και δρομάκια και μονοπάτια και ότι θες.
      Όρεξη νάχεις να γυρνάς.

      Διαγραφή
    3. Γεια σου Μιλτο, Καλημερα!
      Συμφωνω μαζι σου, φταει η τοπογραφικη μας θεση, της Ν. Φιλαδελφειας! Προς τα πανω εχει ανηφορα, προς τα κατω εχει κατηφορα! :)
      Η αληθεια για το σχολιο σχετικα με το Ολυμπιακο Χωριο, ειναι οτι το σκεφτηκα εκ των υστερων και εφοσον ειχα γυρισει και... ξεκουραστει.
      Το Τατοι σιγουρα, θα ειναι μια σπουδαια βολτα (δεν εχω παει ποτε) και εφοσον μπουμε στα χτηματα και κανουμε χαλαρες βολτες στο χωμα (μην ξεχναμε τα ΜΤΒ) θα ειναι τελεια!!!
      Προς το παρον παντως, ψηφιζω για την βολτα στο ΑΛΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ.
      Επισης, εχεις δικιο Μιλτο, σχετικα με το να ξανα-παμε στα ιδια μερη, εφοσον η βολτα μας δεν επεκτεινεται συνεχως... να παραμεινουμε δηλαδη, Ομαδα Ν. Φιλαδελφειας (προσιτο για ολους) και να μην γινουμε "Freeday"... Επίσης, αυτο θα βοηθησει και την χρονικη διαρκεια της Βολτας μας.
      Και για να το συνδεσω με ενα παλαιοτερο σχολιο μου, προτιμω η βολτα μας να συνδιαζεται με καποιο χωρο φυσικου περιβαλλοντος(πχ. καποιο παρκο-οακκα) οπου κανεις θα μπορει να χαλαρωσει να ξεκουραστει η να το "εξερευνησει" με το ποδηλατο του...!
      Επισης, θα ηθελα να προτεινω να γινεται μια ψηφοφορια (ηλεκτρονικη? ή δημοσια) σχετικα με τις προτεινομενες διαδρομες ή οτιδηποτε αλλο προκυπτει. Μηπως, θα ηταν καλυτερο (δεν ξερω κατα ποσο ειναι ευκολο για σενα) να "μαζευτουμε" ως ομαδα, με εγγραφη στο blog ως μελη με το e-mail μας ή κατι τετοιο...?
      Τελος, σχετικα με σχολιο μου με τον σχηματισμο 2 ομαδων Βολτας (Κυριακη/Τεταρτη), ειχε να κανει περισσοτερο με την προταση για σχηματισμο 2 ομαδων την Κυριακη (Κοντα/Μακρυα).. Σχετικα, με την Βολτα της Τεταρτης εξακολουθω να εχω την αποψη που περι-εγραψα αρχικα, ιδιως τωρα που ερχεται ο χειμωνας...
      Αυτα, τα ολιγα και παλι..! :)
      Χαιρετισμους σε ολους και ιδιως στους: Lion 54 & Μιτση
      Να ειμαστε ολοι καλα!!!
      Κωστας

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα!
    Οσον αφορά την ώρα αναχώρησης ανάμεσα στις 10:00 και στις 11:00,
    θα πρότεινα τον μέσο όρο κι εγώ, δηλ. τις 10:30.
    Η πρόταση για Αλσος Συγγρού (Μαρούσι)αποσταση 20χλμ, νομίζω ότι είναι μια καλή μέση λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα σας
    Θα συμφωνήσω με τον Κώστα σε ΟΛΑ!! το σύνθημα "κάθε φορά και πιο μακριά" θα μας κάνει μια ομαδούλα 20-25 ατόμων, άλλη ομάδα δεν νομίζω οτι θα υπάρξη άλλωστε δεν έίμαστε τόσοι πολλοί....δεν σας έκανε εντύπωση πως μετά από 7 ποδηλατάδες η τελευταία (λέω εγώ ) λόγω απόστασης είχε τις λιγότερες συμμετοχές 24 ποδηλάτες μείον 2 τα παιδιά από το Μενίδι όταν είχαμε φτάσει και 40 συμμετοχές.
    Επίσης θα συμφωνήσω και με την Μίτση για την ώρα άλλωστε το έχω προτίνει.
    Και κάτι τελευταίο δέχτηκα σήμερα προσκλήση για απογευματινή ποδηλατάδα στο FB 13/11 στις 7.00 μα σήμερα είναι Τρίτη τι άλλαξε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για σήμερα Τρίτη, η Ποδηλατάδα είναι λάθος.
      Όλοι ξέρουν για Τετάρτες.
      Ο διαχειριστής του facebook μου είπε, ότι βγαίνει λάθος η ημερομηνία, αλλά στο κείμενο φαίνεται ότι είναι για Τετάρτη.
      Έχει προσπαθήσει να διορθώσει την ημερομηνία, αλλά του βγαίνει συνέχεια λάθος.
      ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ.

      Μετά από τη κουβέντα που έχει γίνει και τα σχόλια που διατυπώθηκαν, έχω την αίσθηση ότι πρέπει ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΩΡΑ ΤΙΣ 10:30 το πρωί.

      Οπότε όσοι πάνε στην ποδηλατάδα της Τετάρτης ας ανακοινώσουν και στους υπόλοιπους ότι τη Κυριακή έχουμε αλλαγή ώρας.

      Θα στείλω την αλλαγή ώρας και σε όσα mail ποδηλατών έχω στην διάθεση μου, θα το στείλω και στα τοπικά blogs.
      Ελπίζω να το δουν όλοι και να μην έρθει κανείς στις 11.

      Γιάννη, τι πρόβλεψη καιρού έχει ο σταθμός σου για την Κυριακή?

      Διαγραφή
  9. Για την ώρα φαινεται βροχή θα δουμε Μιλτο ακόμα ειναι Τριτη ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
    Υπάρχουν ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ κάποιοι που δεν έχουν ίντερνετ, η ακόμα και Η/Υ οπότε μην δένουμε την επικοινωνία μόνο μέσα από το κουτί.
    Θα γίνω ο κακός και για τους (κοντινούς) και για τους (μακρινούς).
    Αν κινούμαστε σε ακτίνα 5 με 20 km θα την ( κάνουνε ) οι μακρινοί.
    Αν κάνουμε πάνω από 25 και 30 km δεν θα έρχονται οι κοντινοί.
    Αν χωριστούμε σε δυο ομάδες θα χωρίσουμε και φίλους, ζευγάρια και εκτός αυτού θα είναι μία ομάδα με 5 άτομα και η άλλη ομάδα με 15-20.
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ !!!!!!!
    Μία λύση σε αυτό ίσως να ήταν όλοι να ξεκινάμε μία πορεία και οι (κοντινοί) να φτάνουν στα 7-8 + τόσα της επιστροφής, και να γυρίζουν.
    Είναι περίπου σαν αυτό που κάναμε αρχικά.
    Κάναμε αν θυμόσαστε την Φιλαδελφειότικη, και μετά όποιος ήθελε συνέχιζε και στην μακρινή.

    Τώρα όσο έχει να κάνει με τους προορισμούς.
    Μετά από κουβέντα που είχα με τα άτομα που ήρθαν στην απογευματινή της Τετάρτης το ποιο δίκαιο είναι αυτή που έχει προταθεί να γίνετε και αυτή που ήρθε μετά θα είναι η επόμενη.
    Π.Χ Είχε προγραμματιστεί ΟΛ. Στάδιο και η επόμενη ΟΛ. Χωριό.
    Ε με αυτήν τη σειρά της είχαμε σκεφθεί και έτσι έπρεπε να πάνε.
    Τώρα έχει σειρά το Τατόι μετά το κτήμα Συγγρού, και μετά Αγ. Στέφανος.
    Έτσι δεν θα υπάρξουν και παρεξηγήσεις τύπου (να του Νίκου θα την πάμε τώρα και την δικιά μου 4 βόλτες τώρα δεν την πάμε!!!!)

    Το θέμα της ώρας
    Κάνουμε κουβέντα ότι 11 είναι αργά και συμφωνώ.
    Λέμε να το κάνουμε 10 και πάλι συμφωνώ.
    Στα μέσα της βδομάδας ανακοινώνουμε 10:30 ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ!!!
    Αν ήμουν μόνος μου θα συμφωνούσα. Υπάρχουν κάποιοι όπως ανέφερα αρχικά που δεν έχουν ίντερνετ, και κάποιοι πού δεν προλαβαίνουν να μπουν.
    Τέτοιου είδους ανακοινώσεις της λέμε στης συγκεντρώσεις καταμούτσουνα

    Κάτι άλλο
    οι μακρινές διαδρομές δεν βγαίνουν νοητά, θα πάμε έτσι και έτσι και από εκεί και κάπως έτσι.
    Είναι ( περπατημένες και μετρημένες, αρχικά) η με ποδήλατο, η με μότο, η με αυτοκίνητο.
    Με γραμμένες οδούς, με μανούβρες σε αδιέξοδα, με άκυρους κύκλους, και μετά βγαλμένες στο google.

    Ο λόγος που το αναφέρω είναι για να καταλάβουμε ότι το όλο πράγμα δεν είναι και τόσο εύκολο, και με το να λέμε εκ του ασφαλούς πράγματα δεν βοηθάει και τόσο την κατάσταση, αλλά επιφορτίζει κι άλλο όσους έχουν αναλάβει το όλο πακέτο.
    ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟΣ???
    ΜΠΟΡΕΙ!!!

    Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας.
    Τα λεμε ΚΥΡΙΑΚΗ 18/11/12 10 πμ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι...
    ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ.

    Οι δυσλειτουργίες που έχουν παρουσιαστεί πιστεύω, ότι θα λυθούν δοκιμάζοντας κάθε φορά και κάποια νέα προσέγγιση, μέχρι να βρούμε την καλύτερη.

    Αν έχουμε υπομονή, αυτή η λύση θα βρεθεί.
    Και φυσικά αν έχουμε κατανόηση, ότι όλοι μας θα κάνουμε υποχωρήσεις από τις αρχικές επιθυμίες μας.

    Είναι πολύ δύσκολο σε μια ομαδική προσπάθεια, όλοι να βρούμε το ιδανικό.
    Και θα δείτε ότι όταν οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες, όλα θα πηγαίνουν ρολόϊ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα.Καταρχην "απορω" γιατι δεν τεθηκε να κανουμε μια εξαιρεση την ερχομενη Κυριακη, ωστε να συμμετασχουμε στην ποδηλατοπορεια για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων των Τροχαίων Εγκλημάτων.Νομιζω οτι μας αφορα ολους.Οσο για την ωρα του ραντεβου,τις Κυριακες,εγω προτεινω ή να μεινει 11.00,ή "αντε" 10.30.Γιατι οπως και να εχει,προηγειται Σαββατοβραδο,και το λιγοτερο που θα πεσει καποιος για υπνο ειναι 01.00,02.00.Το πρωι θα πρεπει να σηκωθει και να εχει το αγχος να ειναι ετοιμος στην ωρα του.Θα μου πειτε,ε,θα σωθεις με μιση ωρα αργοτερα;Πιστευω οτι αυτη η μιση ωρα,θα σου αφαιρεσει το αχγος,ή θα πεις ας πουμε ενα καφε στα πεταχτα.Αυτα....Γεια χαρα.Πετρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο,
      Έχουμε μπλέξει λίγο και με τις ώρες και με τις διαδρομές που θα κάνουμε, οπότε μάλλον αυτό πέρασε απαρατήρητο.

      Το προηγούμενο σχετικό σχόλιο σου έχει αναρτηθεί από τότε που το έστειλες, αλλά δεν είδα να το σχολιάζει και κάποιος άλλος.

      Διαγραφή
  13. Καλησπερα Μιλτο.Ευχαριστω για την απαντηση.Παντως την κυριακη ισως βρεθω με τα παιδια που θα κατεβαινουν απο Μενιδι,για να πανε στην ποδηλατοπορεια.Μου "εδωσαν" ραντεβου στην Φιλαδελφεια.Ισως ερθω το πρωι στην βολτα και μετα παω και στην πορεια(ελπιζω να μην βρεχει).Γεια χαρα.......Πετρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή