Οι στόχοι μας είναι:
1. Να δούμε πόσοι ποδηλατάδες είμαστε στην Φιλαδέλφεια.
2. Να κάνουμε μια ποδηλατάδα την εβδομάδα στους δρόμους της πόλης.
3. Να κάνουμε φανερή την ανάγκη να δημιουργηθεί ποδηλατικό δίκτυο στην πόλη, που να καλύπτει τις ανάγκες των ποδηλατών από την μια άκρη έως την άλλη.
4. Να κινούμαστε με την ασφάλεια που επιβάλλεται σε πολιτισμένες πόλεις και χώρες.
5. Να αποφορτιστεί η πόλη από τον μεγάλο κυκλοριακό φόρτο των ΙΧ αυτοκινήτων που την χαρακτηρίζει σήμερα.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Προτάσεις

Από μερικούς συν-ποδηλάτες/ισσες έχει προταθεί να διεξάγονται οι ποδηλατάδες κάθε Κυριακή και ώρα 11 π.μ.
Ο λόγος που προτείνεται για την αλλαγή της ώρας, είναι ότι αρκετοί άνθρωποι το Σαββάτο αργούν να κοιμηθούν, οπότε το πρωϊνό ξύπνημα της Κυριακής γινεται κομματάκι δύσκολο.
Επίσης η συχνότητα της ποδηλατάδας για κάθε Κυριακή έχει προταθεί, διότι κάποιες Κυριακές του χειμώνα θα είναι σίγουρα βροχερές, κάποιες άλλες θα έχει πολύ κρύο, οπότε αν παραμείνουμε όπως είχαμε προγραμματίσει μόνο τις 2 πρώτες Κυριακές του μήνα, στο τέλος μάλλον θα χάσουμε το ενδιαφέρον μας και θα χαθούμε.
Κάποιοι ποδηλάτες/ισσες βέβαια και με βροχή και με κρύο δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν την βόλτα τους, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους.

Απλά θα πρέπει να τηρήσουμε, το ότι, όσοι και αν μαζευτούν για ποδηλατάδα, θα πρέπει ένας από όλους να αναλάβει να οδηγήσει την ποδηλατάδα σε έναν προορισμό. Άρα θα πρέπει κάθε φορά και κάποιος άλλος να οδηγεί την κούρσα. Έτσι το πράγμα θα γίνει πιο αυτόνομο και πιο αυτόματα ρυθμισμένο.
Δεν θα είναι στο τέλος απαραίτητο αυτοί που ξεκίνησαν την ιδέα της ποδηλατάδας στην πόλη μας, να είναι πάντα παρόντες κάθε Κυριακή.

Επίσης θα είναι καλό, όποιος σκέφτεται να οδηγήσει την ποδηλατάδα, να ενημερώνει τους διαχειριστές της σελίδας αυτής (και εμείς με την σειρά μας να ενημερώνουμε όσων ποδηλατών/ισσών έχουμε τα mail τους), για το σημείο προορισμού καθώς και αν προβλέπεται να μπουν σε χωματόδρομο ή όχι.
Αυτό διότι στην 2η ποδηλατάδα προς το πάρκο Τρίτση, χρειάστηκε να πατήσουμε μονοπάτι με πέτρες και κάποια ποδήλατα κούρσας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, φοβούμενοι τις λεπτές ρόδες τους.

Επίσης προτείνουμε καινούργια αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Πατριάρχου...

Περιμένουμε τα σχόλια σας.
Τι σκέφτεστε και τι προτείνετε και εσείς?

4 σχόλια:

  1. Η πλατεία Πτριάρχου (μπροστά στην Εμπορική Τράπεζα) για μένα είναι ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης ή τερματισμού ή και τα δύο.

    Ο λόγος που είμαι υπέρ αυτής της πρότασης είναι, ότι έτσι εξυπηρετείται ένας από τους βασικούς λόγους δημιουργίας της ομάδας αυτής.

    Αν θέλουμε να κάνουμε αισθητή την ύπαρξη μας και κατά συνέπεια υπαρκτή και την ανάγκη μεγαλύτερης ασφάλειας μας, όταν κινούμαστε με ποδήλατα, πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε μια υπολογίσιμη ομάδα.

    Για να γίνουμε μια υπολογίσιμη ομάδα πρέπει να γίνουμε περισσότεροι, από όσοι είμαστε τώρα.

    Για να γίνουμε περισσότεροι, πρέπει και άλλοι ποδηλατάδες που τώρα αγνοούν την ύπαρξη μας να θελήσουν να υποστηρίξουν την ιδέα.

    Αν λοιπόν συγκεντρωνόμαστε σε ένα κεντρικό σημείο, θα μας δουν περισσότερα μάτια και τότε ίσως έρθουν και τα επόμενα καλούδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω ότι αν αλλάξει η ώρα της ποδηλασίας θα μαζευτεί ακόμα περισσότερος κόσμος και με μεγαλύτερο ηλικιακό φάσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ώρα προτείνεις Χρύσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα,
    Τώρα γίναμε 43. Κάτοικος στα Άνω Πατήσια, κάνω τις βόλτες μου στους δρόμους της Ν.Φιλαδέλφειας με το αγαπημένο μου sub.
    Τα λέμε την ερχόμενη Κυριακή!
    Αν θέλετε και την δική μου άποψη 11:00 είναι ακόμη καλύτερα. Πλατεία Πατριάρχου είναι πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή